Vi lyfter människor och företag med

- Redskap som bevisligen fungerar


 

”JAG – Just Nu” – Motiverande samtal i strukturerad form. Workshop i digital form 11 mars 2021

Dagtid. Kursen ger dig som samtalsledare konkreta verktyg, i en strukturerad form, att steg för steg vägleda klienten på ett enkelt, tydligt och trygg sätt till ett mer harmoniskt liv. Kursen vänder sig till dig som i din vardag har samtal som arbetsverktyg med klienter, kunder eller patienter.

Kursbeskrivning:
Du får verktyg som kan hjälpa din klient att till exempel; försonas med det som hänt tidigare i livet, att acceptera livet som det är just nu med både glädje och sorg, identifiera och hantera  sina ”hjärnspöken”, att ge klienten en inblick i vad som styr våra liv, stärka självtilliten och genom medvetna val och mod att lättare kunna påverka sin egen framtid.

Workshopen består av sex tillfällen, en gång i veckan under 2,5 timmar per tillfälle. Teoriavsnitt varvas med praktiska övningar. Vi kommer att använda plattformen Zoom. För att kunna delta behöver du ha en dator med webkamera och gärna ett headset. Innan kursstart får du handboken ”JAG – just nu” i digitalt format och utförliga instruktioner via mail hur du använder och kommer in i plattformen Zoom.

Målgrupp:
Workshoppen vänder sig till dig som i din vardag har samtal som arbetsverktyg med klienter, kunder eller patienter.

Förkunskaper:
Du bör ha grundläggande kunskaper i MI (motiverande samtal) och gärna i ACT (Acceptance and Commitment Therapy) samt självmedkänsla (mindful self-compassion).

Antal deltagare:
Antal deltagare är begränsat till 12 personer.

Datum och tid:
11/3, 18/3, 25/3, 1/4, 8/4, 15/4 2021, Torsdagar 09.00 — 11.30

Sista anmälningsdag:
Måndag 8:e mars 2021

Pris:
3 125 kr exklusive moms

Anmälan:
Har du frågor om kursen eller vill boka din plats gör du det genom att fylla in Kursanmälan.

Kursledare:
Marie-Louise Andersson Saltin, socionom, vilken arbetat inom socialt arbete i flera olika verksamhetsområden i över 30 år. Hon har mött många människor i kris, där ett omfattande motivationsarbete och vägledning samt att förmedla hopp och hitta nya vägar, varit viktiga inslag.
Marie-Louise har sedan 2005 ett AB tillsammans med sin man. Marie-Louise är utbildad MI-tränare och erbjuder uppdragsutbildningar i MI. Hon erbjuder personalhandledning och bemanningsuppdrag som kurator. Vidare har hon egen mottagning på Alnö, utanför Sundsvall.

 

 

  • © MLH KONSULT / info@mlhkonsult.se